JURNAL

November 16, 2018

Islanda. Note din nord

Nu știu ce m-a mânat să plec atât de departe spre nord, în loc de obișnuitele mări sudice, însă iata-mă pe pământul negru al Islandei. M-am trezit în aerul sărat al oceanului care e aproape, amestecat cu un iz de sulf din măruntaiele agitate ale insulei.
July 12, 2017

Randuri din tara dragonilor

În briza sărată, aproape atingând valurile, apare un herlad al destinației noastre – un fluture alb. Iar în urma lui crește în nenumărate văi și creste Komodo, insula dragonilor. Pe țărm roiuri de sute și sute de fluturi albi și galbeni – pieride – strălucesc în arșiță. Sunt mai mulți decât am văzut vreodată și țin linia apei sorbind săruri din noroi, la marginea pădurii care începe unde se termină nisipul.
December 13, 2016

Expedition Guyane

Dacă junglele Americii de Sud fuseseră un vis dintotdeauna, ideea Guianei Franceze s-a conturat aflând de călătoria velierului Fleur de Lampaul din Franța până la gurile Maroniului, apoi găsind Antecume Pata – autobiografia lui André Cognat - un francez din Lyon naufragiat în 1961 pe fluviu, salvat și adoptat de indienii wayana, devenit el însuși șef de trib ani mai târziu. Așa o carte prăfuită din bibliotecă a însemnat începutul unei mari călătorii.
February 23, 2015

Insemnari africane

Africa. În sfârșit Africa adevărată, Africa neagră, a pământului roșu, a arborilor de țepi și a turnurilor de praf care se văd departe, jos, ridicându-se din pulberea însetată, toate printr-o întindere de nori mici, piperniciți, ce nu-s în stare să aducă ploaia.